loading

It is a long established fact that a reader will be distracted.

Contacts

GENERALNI SEKRETAR POWERLIFTING SAVEZA SRBIJE


  Saša Cvetković

  Tel: +381 60 1333202

  e-mail: powerliftingsrbija019@gmail.com

  http://goodlift.info/lifter.php?lid=15161

 

Rođen 11.jula 1970. u Zaječaru. Završio fakultet fizičke kulture u Nišu.

Aktivno se bavio košarkom od svoje dvanaeste godina. Narednih dvanaest godina prošao sve selekcije u KK ,,Mladost – Kablovi’’ – Zaječar. Nakon odsluženja vojnog roka 1989-90 u Mostaru upisuje Fakultet fizicke kulture u Nišu gde uspešno polaže kako teorijske predmete , tako i sve sportove u okviru fakultetske edukacije.

Po povratku u Zaječar 1994., godinu radio kao trener u Teniskom klubu ,,EUROKLUB” i držao treninge fizičke pripreme i aerobika. Od zarađenog novca kupovao tegove, šipke, klupe … 1995. godine otvara Bodi –bilding klub ,,SHARK’’ i u narednih dvadeset i pet godina radi kao preduzetnik. U jednom trenutku bio vlasnik pet (5) teretana (Zaječar 2 teretane, Niš, Kladovo, Boljevac).

Kroz ceo svoj radni vek je marljivo trenirao u teretani, bez takmičarskih ambicija. 2016 godine postaje član PLK ,,POBEDNIK” – Niš i sa trenerom Milošem Savićem stiče prva znanja iz powerliftinga. Postaje Balkanski šampion 2018. godine, Evropski šampion (učesnik Evropskog Master IPF prvenstva u Francuskoj-Albi marta 2020 godine) 2020 godine i

Državni šampion u diviziji M-2. Aktuelni državni rekorder u diviziji M1 i M2.

Upisao na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu edukaciju za zvanje: 1. Operativni menadžer u sportu i 2. Operativni trener u powerliftingu.

Na Skupštini u Knjaževcu 20. Septembra 2020. godine jednoglasno izabran za Generalnog sekretara PSS.

gymster-subscribe-image
newsletter pretplata
Budite u toku sa radom saveza,praćenjem izveštaja putem emaila.