loading

It is a long established fact that a reader will be distracted.

Contacts

O nama

Powerlifting savez Srbije je član Evropske Powerlifting Federacije (EPF) i Internacionalne Powerlifting Federacije (IPF), koja je priznata od strane Sport Akorda. Powerlifting savez Srbije je priynat od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije.

Powerlifting savez Srbije je osnovan 1996.godine kao Powerlifting savez Jugoslavije. Osnivači PSS su Radovan Gavrilov današnji počasni član Powerlifting saveza Srbije i Vladan Hasečić Član UO PSS. Zahvaljujući svojim rezultatima na Evropskim i Svetskim prvenstvima gospodin Gavrilov dobija međunarodno priznanje od Evropske i Svetske federacije za powerlifting.

Iste godine organizuje se prvo Državno prvenstvo u powerliftingu kao novog formiranog sportskog granskog saveza. Polako su se počela nizati takmičenja i uspesi naših takmičara i klubova.

Menjanjem naziva države menja se i ime saveza tako Powerlifting savez Jugoslavije prelazi u Powerlifting savez Srbije i Crne Gore, a naposletku dobija sadašnji naziv Powerlifting savez Srbije.

Powerlifting savez Srbije 2003.godine od strane EPF (Evropse powerlifting federacije) dobija dozvolu za organizovanje Međunarodih takmičenja. Te je organizovano prvenstvo Evrope u bench press-u za veterane u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tom prilikom za Srbiju je osvojena jedna srebrna i jedna bronzana medalja.

Sledeće 2004.godine organizuje se u saradnji sa EPF Prvenstvo evrope u bench press-u za seniore u muškoj I ženskoj konkurenciji. Na ovom takmičenju bila je veoma jaka konkurencija u svim kategorijama, a najbolji plasma za Srbiju je bio osvojeno 8.mesto.

Na ova dva evropska prvenstva pored EPF u saradnji sa IPF-om takmičenje je kontrolisalo nekoliko anti-doping kontrola.

Powerlifting savez Srbije samim tim 2001.godine je publikovao i stručnu knjigu pod nazivom “Razvoj apsolutne snage u teretani”. Tvorci ovog veoma interesantnog stručnog štiva, koji predstavlja spoj teoretskih znanja iz oblate fizičke culture I praktičnog iskustva u vežbanju I takmičenju su Radovan gavrilov-sportski trener powerlifting sporta I Predrag Nikolić-profesor fizičke kulture.

Iste godine počinje izdavanje Biltena Powerlifting saveza Jugoslavije, u kojima se nalaze sva takmičenja, rezultati i rad saveza. Pod starim nazivom saveza izašlo je 7 Biltena.

Od 2012.godine powerlifting sport i savez prolaze kroz jedan težak period, kada je greškom u Zakonu o sportu duplirana grana sporta sinhrono plivanje I izbačen powerlifting sport. Predsednik Powerlifting saveza Srbije Radovan Gavrilov se do 2014.godine borio da ispravi tu grešku u zakonu kako bi ponovo vratio powerlifting sport u regularan tok sporta.

Od izbora novog predsedništva powerlifting sport se vraća u regularan tok u Zakonu o sportu Republike Srbije. Polako se počinju realizovati postavljeni ciljevizahvaljujući mladom i efikasnom timu. Powerlifting savez srbije je postao član Sportskog saveza Srbije, dobio je dozvolu za licenciranje stručnjaka u powerlifting sportu. Ostvarila se saradnja sa Anti-doping agencijom Republike Srbije, Praolimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, Visokoškolskim i drugim institucijama koji su bitni za sport.

Powerlifting savez Srbije svake godine postavlja nove ciljeve i uspešno teži ka ostvarenju istih.

Naredno takmičenje

BUDITE DEO SAVEZA

Svi klubovi koji žele biti članovi saveza moraju uplatiti članarinu od 7500 dinara na račun saveza. Popunitit pristupnicu koju možete preuzeti ovde i kopiju rešenja iz APR-a poslati na adresu saveza Vidikovački venac 80b, 11090 Beograd.

O nama
Powerlifting Savez Srbije

Powerlifting savez Srbije je član Evropske Powerlifting Federacije (EPF) i Internacionalne Powerlifting Federacije (IPF), koja je priznata od strane Sport Akorda. Powerlifting savez Srbije je priynat od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Sportskog saveza Srbije.

gymster-subscribe-image
newsletter pretplata
Budite u toku sa radom saveza,praćenjem izveštaja putem emaila.