loading

It is a long established fact that a reader will be distracted.

Contacts

Milan Smiljanić, vicešampion sveta u pauerliftingu, prvi i za sada jedini osvajač medalja sa svetskog IPF prvenstva u istoriji srpskog pauerlifting sporta.

U prošlosti se pored powerliftinga bavio karateom i ragbijem.

Takmičarskim pauerlifting sportom se neprekidno bavi preko 10 godina, prvi put u “Klubu dizača tegova Partizan”. Višestruki je državni šampion, šampion Balkana i aktuelni državni rekorder u kategoriji +120kg. Takmiči se u klasičnom pauerliftingu ili popularno, RAW (bez opreme). Osvajač je svih takmičenja iz kalendara Poverlifting saveza Srbije.

Vicešampion sveta (2019 M1)  i prvak evrope u diviziji  M1 Powerlifting Classic Albi Francuska 2020.

Završio je Beogradsku poslovnu školu, transfer program i specijalističke strukovne studije na Fakultetu organizacionih nauka. Po obrazovanju je specijalista strukovni menadžer za ljudske resurse (diploma, dodatak diplomi).Zaposlen u Agenciji za privredne registre od 2005 godine. Oženjen je i otac dvoje dece.

Zbog ostvarenih rezultata i doprinosa razvoju pauerlifting sportu, Poverlifting savez Srbije je odlučio da ga kao vrhunskog sportistu nagradi besplatnim školovanjem za program licenciranja u sportu (Ugovor o licenciranju) čime je postao jedan od prvih nosilaca licence pauerlifting instruktora. Pohađao je mnoge seminare i držao je iste na temu poverlifting sporta.

Zbog uspeha na Balkanskom prvenstvu (27. i 28. maja) 2017. godine, Milan Smiljanić je kategorizovan kao vrhunski sportista, na osnovu Pravilnika.

U novembru 2018. godine, Milan Smiljanić je imenovan za predsednika Poverlifting saveza Srbije.

gymster-subscribe-image
newsletter pretplata
Budite u toku sa radom saveza,praćenjem izveštaja putem emaila.