loading

It is a long established fact that a reader will be distracted.

Contacts

Srpska powerlilifting reprezentacija nastupila je od 08-13 marta u Litvaniji na Evropskom master prvenstvu. Reprezentaciju su činili: Milan Smiljanić, Saša Cvetković, Sava Vasiljevski i Danijela Kršanin.

Prvog dana nastupio je veteran srpskog powerlilifting-a Sava Vaseljevski. Sava je nastupio u kategoriji M4 do 93 kilograma i osvojio zlato u čučnju i mrtvom dizanju dok je srebro osvojio u disciplini bench press. Sava je iz čučnja podigao 160kg, iz mrtvog dizanja 200kg, a u disciplini bench press podigao je 75kg. U ukupnom plasmanu zauzeo je drugo mesto.

Dana 11.03.2022 godine u diviziji M2 kategoriji -120kg Republiku Srbiju predstavio je Saša Cvetković na Evropskom (IPF) Master Prvenstvu u Viljnusu, Litvanija. Na takmičenju osvojio je zlatnu medalju u čučnju i postavio novi evropski rekord sa podignutih 286 kg. U benč presu potisnuo 155.kg. U mrtvom dizanju osvojio zlatnu medalju sa podignutih 301.kg i postavio novi evropski rekord. U ukupnom skoru – totalu ostvario je rezultat od 742kg, osvojio zlatnu medalju, postavio novi evropski rekord u totalu i ponosno predstavio Republiku Srbiju intoniranjem himne.Cvetković je takođe osvojio plaketu kao drugi najbolji atleta u diviziji M2.

Treba napomenuti da je Saši Cvetkoviću ovo treća uzastopna titula prvaka Evrope u klasičnom powerlilifting-u u diviziji M2, kategorija -120kg.

12. marta na Evropskom master prvenstvu u powerlilifting-u koje se održava u Litvaniji (Viljnus) Srbiju je u kategoriji -52kg predstavila Danijela Kršanin članica kluba PLK Vršac iz Vršca. Danijela je ostala bez plasmana pošto je u disciplini mrtvo dizanje prilikom prvog pokušaja doživela povredu.

Poslednjeg 13. marta u kategoriji M1+120kg nastupio je član PLK Disciplina iz Beograda, Predsednik powerlilifting saveza Srbije Milan Smiljanić. Milan je u disciplini čučanj u drugom pokušaju podigao 292,5kg, benč pres u prvom pokušaju 212,5kg i u mrtvom dizanju u drugom pokušaju 260kg. Pokušaj obaranja evropskog rekorda od 233kg u disciplini benč pres iz dva pokušaja nije uspeo. On je u disciplini benč pres uzeo zlato, a u ukupnom plasmanu zauzeo četvrto mesto.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gymster-subscribe-image
newsletter pretplata
Budite u toku sa radom saveza,praćenjem izveštaja putem emaila.