loading

It is a long established fact that a reader will be distracted.

Contacts

На Европском првенству у Пауерлифтинг спорту које је било одржано од 25.11.-04.12.2022. године у Пољском граду Скјерњевице Србија је забележила историјске резултате освојивши 6. медаља у појединачним дисциплинама (3. сребрне и 3. бронзане медаље), као сребро и бронзу у укупном пласману. На такмичењу су испит за интернационалне судије успешно положили Милош Милићевић и Кристина Цвјетићанин. На такмичењу је судио и Милан Смиљанић коме је припала част да буде главни судија.Учешће на ЕП узело је 10. српских репрезентативаца у три старосне категорије, а репрезентацију су чинили Милан Смиљанић, Новак Лукић, Мирко Божић, Лазар Кандић, Елена Мијатовић, Александра Аранитовић, Кристина Цвјетићанин, Анастасиа Орчик, Јована Радованов и Сања Мирковић.

Наши репрезентативци су остварили следеће резултате:

Елена Мијатовић је постала вицешампионка Европе и донела прве медаље за Србију на Европском првенству.Елена је наступила у категорији суб-јуниорки до 76кг и освојила је сребрну медаљу у чучњу и мртвом дизању,док је у дисциплини бенч прес освојила бронзу.

Лазар Кандић је остварио 8. место у категорији суб-јуниора до 105кг.

Новак Лукић је са чучњем од 307.5кг у категорији јуниора до 105 кг освојио треће место, чиме је Србији донео прву јуниорску европску медаљу у пауерлифтинг спорту. У укупном пласману заузео је високо четврто место.

Анастасиа Орчик је на Европском првенству освојила 6. место у јакој конкуренцији јуниорки до 52кг.

Александра Аранитовић је у категорији сениорки до 52кг освојила треће место. Поред тога је освојила и сребрну медаљу у дисциплини бенч прес и бронзану медаљу у мртвом дизању.Ово су прве европске сениорске медаље у женском пауерлифтинг спорту од постанка савеза до данас.

Сања Мирковић је остварила 19. место у конкуренцији сениорки до 57 кг.

Кристина Цвјетићанин је наступила у категорији сениорки до 84 кг и освојила 13. место.

Јована Радованов је у конкуренцији сениорки преко 84 кг освојила 9. место.

Мирко Божић је наступио у категорији сениора до 105 кг и освојио 22. место

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gymster-subscribe-image
newsletter pretplata
Budite u toku sa radom saveza,praćenjem izveštaja putem emaila.