loading

It is a long established fact that a reader will be distracted.

Contacts

Спортски савез Србије на челу са председником Давор Штефанеком и генералним секретаром Маринковић Гораном угостили су делегацију Powerlifting савеза Србије након историјског успеха на Европском првенству у Пољској.

 

Пријему су присуствовали:

Милан Смиљанић – председник савеза

 Елена Мијатовић – категорија – субјуниор -76кг

Новак Лукић – категорија јуниор -105кг

Александра Аранитовић- категорија сениор -52кг

Подсетник:

Елена Мијатовић је постала вицешампионка Европе и донела прве медаље за Србију на Европском првенству. Елена је наступила у категорији суб-јуниорки до 76кг и освојила је сребрну медаљу у чучњу и мртвом дизању, док је у дисциплини бенч прес освојила бронзу. Елена је у августу ове године у категорији субјуниорки -84кг освојила прво место и постала шампион Европе у дисциплини бенч прес без опреме

Новак Лукић је са чучњем од 307.5кг у категорији јуниора до 105 кг освојио треће место, чиме је Србији донео прву јуниорску европску медаљу у пауерлифтинг спорту. У укупном пласману заузео је високо четврто место.

Александра Аранитовић је у категорији сениорки до 52кг освојила треће место. Поред тога је освојила и сребрну медаљу у дисциплини бенч прес и бронзану медаљу у мртвом дизању. Ово су прве европске сениорске медаље у женском пауерлифтинг спорту од постанка савеза до данас.

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gymster-subscribe-image
newsletter pretplata
Budite u toku sa radom saveza,praćenjem izveštaja putem emaila.