loading

It is a long established fact that a reader will be distracted.

Contacts
На Светском првенству у powerlifting спорту за сениоре и сениорке које се одржало на Малти (INTERNATIONAL POWERLIFTING FEDERATION IPF World Men’s Classic Open Powerlifting Championships, St. Julians (Malta), у периоду од 11-18.06.2023. године Репрезентација Србије имала је два представника: 
 
Александру Аранитовић у категорији жена до 52кг и Милан Смиљанић (по годинама ветеран-мастер 1) у категорији мушкараца 120кг+. Александра је у пласману заузела високо 4. место, а у дисциплини бенч прес освојила је сребрну медаљу која је уједно прва сениорска светска медаља за нашу земљу. Александра је прошле године у Пољској у укупном пласману освојила треће место чиме је освојила прву Европску бронзу за Србију и на основу тог резултата категорисана је од стране Спортског савеза Србије, врхунски спортиста – међународни ранг.
 
Милан Смиљанић – заслужни powerlifting спортиста, заузео је 18. место у апсолутној категорији са резултатом од 800кг у тоталу, притом подигавши из чучња 320кг, бенч преса 225кг (9. резултат у овој дисциплини) и мртвог дизања свега 255кг. Повреда леђа омела је бољи резултат у последњој дисциплини, а самим тим и пласман. Нашу репрезентацију за шест недеља очекује пут у Француску на Европско првенство у дисциплини бенч прес. Србија ће на овом такмичењу имати три представника. 
 
 
 

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

gymster-subscribe-image
newsletter pretplata
Budite u toku sa radom saveza,praćenjem izveštaja putem emaila.